Pressemeddelelse, kunstgræsbane

17. april 2020 13:19 , af Gert Jensen

Pressemeddelse:
Så er der endelig godt nyt for fodboldfolket i Hadsten, som meget længe har ønsket sig en kunstgræsbane, der vil gøre det muligt at spille fodbold udendørs hele året rundt.
Efter et længerevarende sagsforløb er det nu lykkedes at få de sidste myndighedsgodkendelser på plads for den kommende kunstgræsbane i Hadsten. Det forventes at selve etableringen vil kunne påbegyndes til sommer, så kunstgræsbaneanlægget kan stå klar til indvielse inden vintersæsonen 2020/2021 går i gang.
Allerede i 2017 besluttede Byrådet at bevilge et anlægstilskud på 2,5 mio. kr. til en kunstgræsbane i Hadsten. Et beløb der året efter blev forhøjet med 1,25 mio. kr. som følge af skærpede miljøkrav på området. De samme miljøkrav er dog også den primære årsag til, at sagsbehandlingen omkring myndighedsgodkendelser har trukket så længe ud.
”Vi startede dialogen med kommunen omkring kunstgræsbanens realisering og de nødvendige godkendelser allerede tilbage i august 2018” udtaler formanden for Hadsten Kunstgræsbaneforening, Hans Ole Steensig, ”Siden da, har vores rådgivende ingeniør fra firmaet Sweco, arbejdet på at finde nye løsninger, for at projektet kan leve op til de skærpede krav. Hver gang et punkt er blevet afklaret, er det som om, at der er opstået et nyt. Men nu er vi i mål med det og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang!”.
En forudsætning for projektet har også været, at Kunstgræsbaneforeningen selv skulle rejse medfinansiering på mindst 1 mio. kr. Dette beløb er på forhånd sikret igennem donationer fra HSK Fodbold, ELRO Fonden, Hadsten Kultur- og Idrætscenter og Lions Club Hadsten, samt sponsorbidrag fra Hadsten Maskinfabrik og løbeshop.dk.
Formanden fortsætter, ”I de år der er gået, siden projektet første gang kom på tegnebrættet, er der sket en stor udvikling indenfor kunstgræsbaneteknologien. Den teknologi, som det projekterede anlæg baserer sig på, består bl.a. af gummigranulat, som vi kender det fra kommunens andre kunstgræsbaner i Hinnerup og Hammel. Dette er super gode baner, men det er i dag blevet muligt at etablere helt granulatfri miljørigtige kunstgræsbaner, der holder samme høje spillestandard som de traditionelle kunstgræsbaner. Disse baner er desværre ca. 800.000 kr. dyrere at etablere, penge som vi ikke har. Vi drømmer dog fortsat, at der pludselig vil vise sig en mulighed for at rejse disse ekstra penge, så Favrskov Kommune kunne gå hen og blive den første danske kommune, der har en granulatfri og fuldt miljørigtig kunstgræsbane”

Foto:
(Fra venstre) Rådgivende ingeniør, Ole Heick, Sweco, Formand for Hadsten Kunstgræsbaneforening, Hans Ole Steensig og Formand for HSK Fodbold, Gert Jensen, besigtiger en af Nordens allerførste granulatfri og fuldt miljørigtige kunstgræsbaner i Sverige.